Fakültemizde Dr.Öğretim Üyesi Erman Erdoğan tarafından “Geniş Bant Aralıklı Yarı İletkenler ve Uygulamaları” konulu seminer düzenlendi.

27 Kasım 2019 Çarşamba saat 11:00 da Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çarşamba Seminerleri kapsamında “Geniş Bant Aralıklı Yarı İletkenler ve Uygulamaları” konulu seminer düzenlendi. Dr. Erdoğan, seminer kapsamında yarı iletken maddelerin günümüz teknolojisinin temeli olduğu belirterek geniş bant aralıklı yarı iletkenlerin ise silikon teknolojisinin yerini aldığı bilgisini verdi. Nitrür temelli malzeme sistemlerinin fiziksel özelliklerinden kaynaklı olarak geniş bant aralıklı yarı iletkenler içerisinde önemli bir yere sahip olduğu ifade etti. Bu durumun da 2014 yılında verilen Nobel Fizik Ödülü’nün nitrür temelli malzeme sistemi kullanılarak keşfedilen ve 21. yüzyıla damga vuracağı düşünülen “Mavi Işık’ın keşfine temel oluşturduğunu vurguladı. Erdoğan, semineri yeni aydınlatma aracının (LED) verim ve tasarruf açısından ele alındığında geleceğin aydınlatıcısı olarak görüleceğini belirterek noktaladı.