Fakültemizde Dr. Sinan KESRİKLİOĞLU tarafından “İnce Film Sıcaklık Sensörlü Kesici Takım Üretimi” konulu seminer düzenlendi

30.10.2019 Çarşamba saat 11.00’de Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çarşamba Seminerleri kapsamında “İnce Film Sıcaklık Sensörlü Kesici Takım Üretimi” konulu seminer düzenlendi. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bilgisayar laboratuvarında düzenlenen seminere, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katılım gösterdi. Seminer kapsamında katılımcılara mikro işlenmiş alüminyum şablonlar kullanılarak yapılan çalışmalar ve alaşımların işlenmesi sırasında oluşan sıcaklık değerlerinin ölçümü hakkında bilgi verildi. Sonrasında ise  sıcaklık ölçümünün doğruluğu ve sensör tepki süresinin deneysel karakterizasyonu sunuldu. Seminerin sonunda ise geliştirilen bu yöntemin gelecekteki modelleme araştırmalarına ve akıllı imalat uygulamalarına sağlayacağı katkılar aktarıldı.